Veelgestelde vragen (FAQ)

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet.

Je kunt een DOS of Windows spel aanvragen via het contactformulier. Het spel moet wel uit een openbare bron komen, zoals Archive.org

Het moet een educatief spel zijn voor DOS en/of Windows 3.1x die is uitgegeven tussen 1990 en 2005. Daarnaast mag het spel niet meer te koop zijn.

Archivering is alleen mogelijk als de uitgever en ontwikkelaar geen rechten meer ontlenen aan de game. Wij gebruiken alleen gearchiveerde spellen. Mocht er bezwaar zijn tegen een van deze spellen, dan kun je altijd contact met ons opnemen om dit door ons aan te laten passen of te verwijderen.

Vrijwel alle spellen staan op Archive.org. Wij bieden helaas geen download link aan om bandbreedte te besparen.

Het is vanaf 17-09-2021 mogelijk om je voortgang te bewaren van sommige spellen! De volgende stappen zijn belangrijk: Druk op de Esc toets en klik daarna op het Tandwieltje met je muis. Klik nu op Save voordat je stopt met het spel. Sluit het spel af via het menu in het spel en volg daarna de stappen nog een keer. De meeste spellen slaan je save file pas op nadat je het spel hebt afgesloten via het menu. Daarna kun je de pagina sluiten. Het spel wordt opgeslagen in de cache van je webbrowser.

We maken gebruik van emulatie in de webbrowser en proberen de spellen zo goed mogelijk te optimaliseren. Hiervoor heb je een goede webbrowser nodig, zoals Chrome, Edge of Brave. De spellen worden getest met Windows 10 en Google Chrome. Nieuwere generatie processor(s) en 8GB ram aanbevolen. Geen beeld? Druk op F5 om de pagina te vernieuwen.

We horen regelmatig dat de laatste generatie AMD CPU's (Ryzen) warm worden tijdens het spelen. Dit komt door de turbo boost van de processor. Hierdoor gaan de fans wat harder draaien. Je kunt in Control Panel naar Power Options en de 'Maximum Processor State' (tijdelijk) instellen op 99% als je hier last van hebt. Bij Intel zijn momenteel geen problemen bekend.

Leeg de volledige cache van je webbrowser. Hierdoor raak je helaas wel je saves kwijt. Met de F5 toets kun je de pagina vernieuwen en het opnieuw proberen.